söndag 29 januari 2017

The Burning Hell i Aalborg

En konsertresa under 2016 gick till Aalborg. En trivsam stad som man oftast behöver en anledning för att besöka. Jag kan bara minnas att jag passerat förbi tidigare. Nu skulle emellertid den kanadensiska orkestern The Burning Hell spela där och vad gör man när man bor i Göteborg? Köper biljetter och bokar hotellrum, två nätter för säkerhets skull så vi hann se staden. Färjan över till Frediksham och tåg till Aalborg.

The Burning Hell har jag skrivit om tidigare och en mycket bizarr konserupplevelse i  ett industriområde i Göteborg. Nu var förutsättningarna lite mer normala. Bandet bodde dessutom på samma hotell som vi så jag fick en pratstund med dem. Och, jo, de kom ihåg spelningen spelningen i Göteborg där det var fler hundar än människor i publiken.



En inspelning av min favoritkärlekssång från Studenterhuset i Aalborg




 Jag har haft med den officiella videon tidigare men den är så bra att jag kan ha med den nu också.


måndag 23 januari 2017

Nynningen 40 år senare

                                   Bandet när det begav sig och som det såg ut på Pustervik

Att ett gammalt rockband spelar upp sina 40 år gamla alster brukar sällan vara någon höjdare. Ett nostalgiskt svammel och lite föråldrat låtmaterial. Men det finns förstås undantag. När Nynningen spelade upp sin gamla Majakovski-skiva "För full hals" på Pustervik i December var det inte gubbig nostalgi. Redan det unga förbandet Orkan satt ribban med högt svängigt 70-tals driv. Tomas Forsell svamlade inte och skämtade utan läste dikter med fullt fokus. Och de gamla rävarna rev loss den ena låten efter den andra för ett fullsatt Pustervik där grånade proggare blandades med yngre 70-tals diggare. Allsången ekade upp i takarmaturen. Visst kan man sakna avlidna medlemmar men viktigare är kanske att se att de som lever fortfarande brinner. Här är För full  hals....


Pekkanini Thereminland Band


Den kanske mest överraskande konserten under 2016 var Pekkanini Thereminland Band på Hakelverket. Utan att ha en aning om vad som väntade blev jag knockad av ett potent framförande där tradition och experiment blandades utan att det blev pretentiöst.  Den vanligtvis så stimmiga publiken på det fullsatta lokala ölhaket fångades helt. Rutinerade musiker och ett chosefritt uppträdande där musiken var i centrum.