tisdag 30 september 2014

Bruce Peninsula igen

Ibland har jag nästan glömt bort band jag lyssnade på för några år sedan. Överflödets förbannelse. När så mycket musik är tillgänglig överallt, när som helst, ser man bara framåt och hittar nya artister, musikstilar och låtar. Men gör jag en återkoppling till ett kanadensiskt band som borde ha fler lyssnare i Sverige. Kombinationen "americana" och körsång är de tämligen ensamma om.




onsdag 24 september 2014

Ölstorm med Alestorm

Lite folkligare kanske. Banjo, fiol, ukulele och kroksvärd. En sjörövarskröna i punktempo som fick över en miljon tittare på tre månader. En påkostad video kan löna sig men ibland blir man förvånad över resultatet. Lite pirater, lite steampunk och lite keltiskt. 

Medeltid och metall

Okay, vi lämnar det milda välkammade och ger oss in i den metalliska medeltidsmusiken. Eller  den totala anakronismen kanske? Hårdrocksgitarr, säckpipa, vevlira och klädmode från åtta sekler.  Smakfullt, nja, men en ganska iögonfallande video. Jo, den är från Tyskland om ni inte hör det.

tisdag 23 september 2014

Victor and his demons

En spökhistoria från Irland får inleda hösten. Traditionella keltiska tongångar med punkig attityd och en välgjord video från Fiddlers Green. Lite steampunk, lite skräck och en fin koreografi.