måndag 23 december 2013

Gin, rök och lögner med Turnpike Troubadours

 En lite western doftande dänga som jag spelat mycket det senaste året med Turnpike Troubadours. De är från Oklahoma och musikstilen kallas ofta för Red Dirt music. För övrigt vet jag inget om dem......


fredag 20 december 2013

Lady Gaga i 40-talet

Vad är motsatsen till ordet modernisera? När man tar något och får det att låta gammalt. Obsolitisera? Jag får fundera på det. Men det är i alla fall vad Post Modern Jukebox gör. Tar moderna låtar och klär i ålderdomlig dräkt samtidigt som de får det att svänga. Ingen dålig prestation.

Det är kanske inte så konstigt  att vi tittar i backspegeln då det enda framtiden tycks erbjuda är de själsdöda datorproduktioner som idag fyller mediautrymmet.



Hur blir koreansk  datorpop i vintagetappning?

fredag 13 december 2013

HK & Les Saltimbanks demonstrerar

Vi är politiska igen och beger oss till Frankrike där demonstrationerna verkar vara betydligt mer fartfyllda än här.  Min franska är tämligen skral (jag kommer ihåg fraser som La voiture est dans la rue från när jag hade franska som tredjespråk i skolan. Om någon frågar var bilen är kan jag alltså svara att den står på gatan) . Men så mycket förstår jag att någon hyllning till det kapitalistiska systemet och den nuvarande politiken i Frankrike är det inte. Sångaren Kaddour Haddadi har varit  med i Ministere de Affaires Populaires (M. A. P) som tidigare figurerat på Brandybeat och fortsätter i samma stil. Rap musette med inslag av reggae och rai eller något sådant. Fin stämning i alla fall.